hoe ik je op de hoogte houd

Nieuws

Er zijn altijd dingen in de wereld die je bezighouden.
Het is leuk om nieuws uit je vakgebied te delen en dat doe ik hier.
Waar mogelijk met video want ik geloof heilig in de kracht van bewegend beeld.

Regie Gouden Giraffe TV

Talkshow met winnaars Gouden Giraffe Event Awards. Op 15 mei werd in de studio van AVEX aan de A2 een talkshow georganiseerd met enkele winnaars van een Gouden Giraffe Event Award. Ik deed daar de regie en was zelf onderdeel van het programma met een interview over het belang van regie.

PODCAST De dag dat alles anders werd

Erik Kuperus maakt Podcasts over een bijzonder dag, dag dat alles anders werd. Boeiende, soms aangrijpende verhalen van mensen die van het ene op het andere moment worden geconfronteerd met iets dat hun leven op z'n kop zet.

Hybride events # 3

Hybride events #3, Interactie (vragen stellen). Bij online events is en was interactie met de deelnemer vaak erg belangrijk. Maar hoe gaat dat straks als het zowel online als live in de ruimte moet plaatsvinden?

Hybride events #2

Hybride events # 2, camera's enzo. We waren op evenementen al gewend om camera’s in te zetten en met online is dat uiteraard essentieel. Maar er is nogal een verschil of je ze gebruikt voor live of online.

Hybride events #1

Hybride Events, is dat HET nieuwe communicatiemiddel? Ik denk dat er nog veel te leren is over hoe je dat aanpakt. Immers je bedient dat 2 doelgroepen op 2 verschillende manieren. Dat kun je niet 1 op 1 aan elkaar hangen. In een aantal artikelen deel ik mijn kijk hierop.

Online events, waar begin je? (Tips)

Er zijn veel dingen te weten bij online events. Hier een aantal bruikbare tips en valkuilen.

Online events, waar begin je? (Techniek)

Camera's, licht, geluid, decor, platform, interactie, monitoren, video instarts...allemaal zaken die bij een online events een rol spelen. Om wat inzicht te krijgen in wat nodig is en wat extra is dit artikel geschreven.

Oline events, waar begin je? (Studio's)

Om online events te organiseren heb je techniek nodig. Een soort studio. Dat kan op locatie of in een bestaande (pop-up) studio. Maar waar moet je op letten bij de keuze? Lees het in het artikel op Evenementorganiseren.nl

Online events, waar begin je? (Inhoud, vorm, techniek)

Sinds het begin van de Corona crisis heb ik me verdiept in en bezig gehouden met online events. Vanuit de minste; 'wat kan er wel nu live events verboden zijn'. En dat is best veel.In 3 artikelen in nieuwsbrieven van Eventbranche deel ik mijn visie en tips.

Praktijkles multicam Grafisch Lyceum

Tijdens een tweedaagse praktijkles voor 2ejaars studenten AV specialist maakten we samen een kort muziekprogramma in een multicam setting.

Neuroscience bewijst, online beleving is echt anders.

Tijdens een talkshow NEW LIVE van Eventbranche.nl waar ik de regie mocht verzorgen, was Martin de Munnik te gast. Hij is van Neurensics en heeft onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit bij events. En daaruit blijkt dat wij een online event heel anders beleven dan een live event. Lees vooral verder...

Wat wil je later worden (deel 1)

Als kind werd vaak gevraagd: 'wat wil je later worden'? In een serie blogs ga ik door mijn leven en carrière heen om terug te halen waar mijn passie voor bewegend beeld vandaan komt. Welke momenten zijn hierin van betekenis geweest.

Gastcollege InHolland

Regelmatig geef ik gastcolleges over events of eventechniek. Deze keer bij Hogeschool InHolland voor een les over concepten.