Nieuwsbericht

Het leukste uitje van Nederland 2022

Jaarlijks netwerkmoment voor de 'attractieparken' branche

Elk jaar worden de prijzen aangeboden door de ANWB. Ook het evenement wordt door het team van ANWB Eropuit georganiseerd. Maar de ANWB leden bepalen de winnaars, daar heeft de ANWB geen invloed op. Zo blijft het zuiver en maakt de dierentuin evenveel kans als De Efteling en de speeltuin in Drenthe wedijvert met het museum aldaar. Kortom een breed scala aan attracties, parken, plekken waar je naar toe kunt voor een leuk, educatief, sportief, actief of inspirerend dagje 'uit'.

Al sinds 2016 mag ik de regie verzorgen bij dit evenement. Een mooie uitdaging. Ook omdat ik verantwoordelijk ben voor het in beeld brengen van alle genomineerden (zo'n 156 per jaar) en alle prijswinnaars (39 stuks!). Elk jaar met dezelfde energie en structuur maar wel in een andere vorm of sfeer. En in 2021 en 2022 zelfs 100% online.

Voor mij een van de leukste opdrachten ook omdat online op deze manier echt heel leuk en waardevol is. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat nu alle medewerkers van een attractiepark 'aanwezig' kunnen zijn bij de bekendmaking. Iets dat in de offline situatie voorbehouden is aan 1 of 2 vertegenwoordigers van het uitje.

Hieronder een impressie van de editie 2022 vanaf het hoofdkantoor van de ANWB waarbij een vergaderzaal is omgedoopt tot 'Bondscafe'