Nieuwsbericht

Neuroscience bewijst, online beleving is echt anders.

Zomaar live streamen is kansloos

Zoals ik al vanaf het begin van de lockdown schreef in posts of uitlegde in mijn netwerk, het zomaar 'streamen' van een live event is vrijwel kansloos. Toegegeven bij een uitvaart is er niet veel meer nodig dan een camera en een internetverbinding zodat dierbaren er toch een beetje bijzijn. Want fysiek is/was gewoon niet toegestaan.

Maar een evenement, met een doelstelling en een doelgroep, waar doorgaans een gedragsverandering moet worden gerealiseerd bij de ontvanger is weer iets heel anders. Daar gaat het om beleving. DE manier om een boodschap te laten beklijven. En als dat niet live kan, dan is online of hybride een prima alternatief. Mits goed geproduceerd en geregisseerd.

DE manier om een boodschap te laten beklijven. En als dat niet live kan, dan is online of hybride een prima alternatief. Mits goed geproduceerd en geregisseerd.

Want online de aandacht krijgen en vasthouden is zoveel moeilijker dan offline. In dit interview vertelt Martin de Munnik over het onderzoek dat is gedaan waarbij hersenactiviteit werd gemeten. En daaruit blijkt dat de 'uitgestelde ervaring' zoals die online plaatsvindt dus meer nodig heeft dan 'meekijken'. Er is extra informatie nodig, extra prikkels. Ik gebruik daarvoor bijvoorbeeld video, variatie en interactie. Wil je hier meer over weten, neem contact met me op.

Kijk hier het interview met Martin dat start vanaf circa 35 minuten. Overigens is de rest ook de moeite waard.

Kijk hier het volledige interview