Nieuwsbericht

Leukste uitje van Nederland online

Leukste uitje...thuis, hoe ging dat?

Zoals ik al vaker heb geschreven, een online event kan net zo leuk en waardevol zijn als een offline event. Anders, dat wel. En zo begonnen in augustus al de eerste brainstorms en adviesgesprekken. Het was al snel duidelijk dat het online moest. En dus wordt het programma ontworpen vanuit de kijker thuis. Alsnog waren er 12 genomineerden per provincie en landelijk die allemaal de verdiende aandacht moesten krijgen. Tijdens de uitreiking werden deze 'in de uitzending' gehaald via Zoom. En daar was iedereen getuige van het moment dat Brons, Zilver en Goud bekend werd gemaakt. De primaire reacties waren dus echt en het was gewoon feest.

Daarnaast was er een inhoudelijke talkshow over de rol van de ANWB bij 'eropuit gaan' en een beschouwing over het afgelopen jaar waarin veel uitjes dicht waren. En de toekomst van deze branche. Omlijst door live muziek en interactie met de kijker was het -zij het totaal anders- een zeer waardevolle en leuke middag.

Natuurlijk is er voor een dergelijk online event veel voorbereiding en techniek nodig. De locatie van handelen was het eigen 'Verre reizen theater' in Hoofddorp. En daar is met gebruik van het bestaande projectiescherm en wat aanvullend decor een 'huiskamer-setting' gemaakt die veel sfeer gaf aan het programma.

Kijk hier naar een 'behind the scenes' van de opbouw ervan.