Nieuwsbericht

Hybride events # 3

Bij online events is en was interactie met de deelnemer vaak erg belangrijk.
Bij live events was die wens er ook wel maar in de praktijk bleef dat doorgaans beperkt tot een enkele vraag uit ‘de zaal’ en met een tool als een Catch box werd dat deel nog wat leuker en toegankelijker gemaakt.

Online bleek het stellen van vragen een stuk eenvoudiger en was ook de drempel lager. Je ben niet echt zichtbaar dus hoeft je niet druk te maken over wat ‘men om je heen’ vindt van je vraag.

Hoe wordt dat met hybride? Ik denk dat die digitale manier dan nog steeds prima werkt. Ook aanwezige gasten kunnen met hun smartphone reageren op onderwerpen in het programma. Of gaan we ook weer mensen live vragen laten stellen aan een spreker of panel? Helemaal prima, maar bedenk wel dat een live gestelde vraag meer tijd kost. Een vragensteller zal altijd zijn of haar vraag inleiden en wellicht ook weer reageren op het antwoord. En hoe beleeft ‘de kijker thuis’ dit?
Anderzijds, een online gestelde vraag via een chat bijvoorbeeld is vaak kort, krachtig en to the point, zeker als hier nog een moderator tussen zit. Wat daar overigens ontbreekt is nuance, en ‘tone of voice’.

Kortom, die vorm van interactie vraagt voorbereiding. Dus stel jezelf de vraag: ‘hoe stel ik straks een vraag?’