Advies

Wanneer kom ik in beeld?

Liefst zo vroeg mogelijk. Stel: je wilt een evenement organiseren. Je hebt ideeën over de audiovisuele invulling maar die zijn nog niet erg concreet. Een AV-leverancier kan je helpen, natuurlijk. Hij neemt je graag alle werk uit handen en is ter zake zeer kundig. Maar spreek je zijn taal? Hij de jouwe? Kan het misschien beter, handiger, slimmer, mooier? Dan kan het helpen te sparren over wat nodig is, wat kan en wat dat mag of moet kosten. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking en dan leg ik precies uit wat ik bedoel.

Evenementen beter maken

Graag stel ik vragen en de belangrijkste is ‘Waarom?’ Waarom ga je doen wat je gaat doen? Welk doel streef je na? Voor wie? Wat is het budget? Wat begroot je voor AV-techniek en (weer) waarom? Moet er iets inhoudelijks getoond worden of is het vooral decoratief bedoeld? Hoe kan het wellicht anders met minstens zoveel impact? Laat me je meedenkende gids zijn.

Audiovisuele ondersteuning

Je kunt cijfers, boodschappen, ontwikkelingen en nieuws op allerlei manieren vertonen. The sky is the limit – je verdwaalt maar zo in de mogelijkheden. Een mooie video, animatie of multimedia-productie is natuurlijk geweldig. Maar weet je wat er inmiddels allemaal al kan in een PowerPoint- of Keynote-presentatie? Het gebruik van camera’s kan iets toevoegen. Maar op welke manier dan? Hoe? Welke andere mogelijkheden zijn er? Kiezen we projectie, displays of LED? En wat betekenen die keuzes voor het productieproces en het budget? Laten we dat eens samen onderzoeken en dan pas aan de slag gaan

Onderdeel van het projectteam

Laat me je projectteam ondersteunen, versterken of leiden. In de brainstormfase, halverwege de productie of vlak voor de uitvoering om waar mogelijk de losse eindjes nog samen te binden. Gebruik me als klankbord, spiegel of advocaat van de duivel. Weet dat ik me niet beperk tot de audiovisuele kant van het event. Licht, geluid, podium, special effects, catering, logistiek, programmering, uitstraling, veiligheid, communicatie – ze bepalen allemaal de impact van je evenement, zo is mijn ervaring. En mijn ervaring stel ik graag in dienst van jouw project.

Aanpak

Een advies bestaat uit een intake gesprek. Daarin bespreken we de bestaande ideeën of stellen we vast dat er nog nieuwe moeten komen. In dat gesprek wordt mij snel duidelijk wat er nodig is en wat eventuele (aanvullende) wensen zijn. Samen bespreken we op welke manier ik waarde kan toevoegen en ik kom met concrete  oplossingen en voorstellen. Daarbij is mijn uitgangspunt, kijkend naar de situatie, hoe zou IK het doen. Maar daarbij kijk ik meteen naar operationele consequenties en daarbij geldt, wat als het MIJN geld was. Met andere woorden ik denk vanuit de beste oplossing voor jouw situatie, niet vanuit een producent of facilitair bedrijf. Ik ben onafhankelijk en zit dus naast je, niet tegenover je.

Dat advies zal gaan over de inhoud, de vorm en de techniek. Altijd in die volgorde. Daarbij geef ik aan wat nodig is en wat er mogelijk is, ook in die volgorde. En vervolgens welke stappen moeten worden gevolgd. Daarbij kunnen we samen heel ver gaan, maar altijd zal ik je een spiegel voorhouden. Wat is de toegevoegde waarde in verhouding tot je budget.

Overigens kan dat advies gaan over ALLE facetten van je event.