Dienst

Videoregie

Zoals beeldregie gaat om het eindresultaat van verschillende camera's die live worden geschakeld, gaat het bij videoregie om het resultaat van opnamen met één camera.

In dat geval is het belangrijk dat je vooraf weet wat het eindresultaat moet zijn. Op basis daarvan kun je de verschillende shots bepalen die straks zorgen voor de dynamiek van je video.

Elke mogelijke gedachte of verwachting van de kijker moet je op anticiperen. Het is eigenlijk hetzelfde proces als bij een film. Daarom is in dat geval een gedegen script noodzakelijk. Dat is namelijk de leidraad voor de montage en het eindproduct. En het zorgt dat je alle juiste invalshoeken hebt gecoverd.

Hoe complexer het verhaal, hoe belangrijker het script en de regie.

Bij een eenvoudig interview gaat het dan bijvoorbeeld om kijk- en luistershots van de interviewer maar ook details zoals objecten in de ruimte of opvallende karakteristieken van de geïnterviewde. Hoe complexer het verhaal, hoe belangrijker het script en de regie.

Waar ik zelf erg trots op ben is een  'speelfilm' die ik heb gemaakt over het leven van Eduard Hulskamp. Daarbij heb ik het scenario geschreven, alle geproduceerd en geregisseerd. Hulskamp the Movie.