Dienst

Evenementen verrijken

Leaders, bumpers en touches....huh, wat?

In mijn event carrière die begon bij Wentink Events waren wij altijd bezig met 'de flow' van het evenement. Wij keken naar onze collega's bij televisie maar ook naar de grote Parijs- en Las Vegas shows en wat daar altijd een constante factor was, waren 'muziekjes'. In het jargon 'touches' (spreek uit: toesjes) genaamd. Bij elke opkomst van een spreker of wisseling in een programma was een treffend stukje muziek te horen.

Hierdoor vielen er nooit ongemakkelijke stiltes (of in vaktaal: 'witjes',).

Hierdoor vielen er nooit ongemakkelijke stiltes (of zoals wij die in het vak noemen: 'witjes', vraag me maar eens waar DAT dan weer vandaan komt). Het gaf de toneelploeg even tijd om een decor in te changeren of een presentator om op te lopen. Het lijkt triviaal maar het werkt écht! Door de ontwikkeling van de techniek wordt er steeds vaker ook beeld aan toegevoegd en dan hebben we meestal over een 'bumper'.

Met dat soort kleine toevoegingen kun je je event echt verrijken. Het oogt professioneler. Met de juiste muziek voegt het echt iets toe aan de sfeer en beleving. En in combinatie met beeld zorgt het voor een duidelijke signatuur van je event waardoor het beter beklijft. Ik vind het heerlijk om dat soort dingen te maken en door het programma te verweven en zo de beleving te optimaliseren.