Dienst

Voice-overs

Dames en heren..

Zo begonnen de meeste Voice-overs die ik in mijn carrière bij Wentink Events deed. Mijn eerste keer was tijdens de Story Zomershow op Duinrell. Frank Wentink vroeg me destijds, toen ik ng gewoon geluidstechnicus was, of ik nog even wilde zeggen dat de deuren van het theater gesloten bleven tijdens de show. Ik dacht, yeah right, zie ik zo bleek? Maar met wat zachte dwang en een goede motivatie waarom het belangrijk was zette ik die eerste schoorvoetende stappen.

Het wende snel en voor ik het wist was ik 'DE stem van Wentink Events'. Bij vrijwel elke show of evenement was er altijd wel een aan- of afkondigingen nodig en ik was 'de Voice-over'. Niemand twijfelde daaraan of stelde iets of iemand anders voor.

Als ik regisseer heb ik mijn stem, en mijn microfoon, bij me. Gewoon voor de zekerheid.

En ik begon het leuk te vinden. In de jaren dat ons kantoor in Studio 21 huisde had ik daar mijn eigen studio met spreekcabine en wekelijks nam ik alle voice-overs voor de dinnershows op. Bij shows waar ik zelf aanwezig was lag altijd een microfoon klaar.

En dat is nu nog steeds zo. Als ik regisseer heb ik mijn stem, en mijn microfoon, bij me. Gewoon voor de zekerheid.

Inmiddels heb ik thuis mijn eigen spreekcabine en spreek ik regelmatig voice-overs in. Bijvoorbeeld voor videoproducties. Meestal om de timing van de montage te kunnen bepalen. Maar vaak blijft het dan gewoon bij mijn stem.