Dienst

Contentproductie

Video, audio, teksten...allemaal 'content'

Bij veel evenementen wordt audiovisuele content gebruikt. Dat kan een logo zijn dat in beeld staat, een openingsvideo, een 'oploopmuziekje', een dynamische geprojecteerde achtergrond of een reeks genomineerden en awards. Of een combinatie van al die dingen. Dat valt bij mij onder contentproductie. Dat is vaak video maar niet altijd. En als het om video gaat, zijn dat niet per definitie met camera opgenomen beelden. Maar ook foto's, teksten, abstracte elementen vallen daaronder.

Specialistisch werk

Bij zulke producties met speciale projectie moet je weten wat je doet. En dat doe ik.

Het is specialistisch werk, zeker als de manier waarop het getoond wordt niet 'standaard' is. Bijvoorbeeld de resolutie is heel specifiek. Zoals in de Theater Hangaar in Katwijk waar de projectie bestaat ui 6 HD projectoren die samen 1 beeld vormen van wel 10.320 pixels breed. Bij zulke producties met speciale projectie moet je weten wat je doet. En dat doe ik. Dat soort content wordt vaak gemaakt in programma's zoals After Effects of Cinema4D. Voor 'normale' montage maak ik gebruik van Premiere Pro en verder Photoshop, Illustrator en Audiotion (voor audio). Meestal is het een combinatie van al die programma's die elk hun specifieke kenmerken hebben.

Voorbeeld

Hieronder een voorbeeld van zo'n projectie. Boven in beeld het videobestand in de originele verhouding (10.320 x 1080 px). Daaronder een opname van de repetities ter plaatse op het scherm van 180º en pakweg 72 x 6 meter.