Over Rene

Tot nu toe

René Pouwelse, geen onbekende in dit vak. Sinds 1982 ben ik werkzaam binnen de evenementenbranche. Eerst als geluidstechnicus. Vanaf 1988 als producer (lees eventmanager), Operations manager, Special projects manager en dergelijke. Dat deed ik bij Wentink Events, de leerschool voor een groot deel van de huidige eventbureaus. In 2007 maakte ik de overstap naar Hulskamp Audiovisueel waar ik mijn ervaring op het gebied van audiovisuele dienstverlening/ondersteuning, vormgeving en content heb verbreed. En nu werk ik dus zelfstandig onder mijn eigen naam.

Drijfveer

Samen mooie evenementen maken. Zien, horen en voelen hoe wat we vooraf bedachten precies de beoogde emoties en gedachten oproept. Merken hoe inhoud, vorm en techniek samensmelten tot een onvergetelijke gebeurtenis. Dat geeft energie. Dat maakt mijn werk zo leuk.

Noodzaak, wens, ambitie en budget.

Het organiseren van een pakkend evenement omvat talloze elementen. Inhoud, doel, techniek, locatie, presentatie, logistiek, afstemming, doelgroep, uitnodigingen, bevestigingen, catering, huisvesting: het moet allemaal op het juiste moment in orde zijn. Hoe haalbaar zijn je plannen? Wat gaan ze kosten? Waar kun je bezuinigen zonder kwaliteit in te leveren? Je kunt me inzetten als praatpaal en klankbord, als Hoofd Uitvoering en Budgetbewaking of iets ertussenin. Altijd onafhankelijk, transparant en duidelijk. Het draait om jouw evenement – dat moet, binnen de altijd aanwezige beperkingen, staan als een huis.

Specialisme

Mijn specialisme is eigenlijk diversiteit. Er is niet één specifieke tak van het evenementen- of audiovisuele vak waarin ik specialist ben. Mijn kracht ligt vooral in de verscheidenheid aan doelen, vormen, technieken en programma's die ik in mijn carrière heb geproduceerd. En die kennis en ervaring deel ik graag. Ik weet waar ik kan helpen en kan dat vrijwel ALTIJD. In de breedte. Ik ben onafhankelijk dus werk niet voor een bedrijf dat iets wil 'verkopen'. Natuurlijk is mijn dienstverlening niet gratis maar als ik al iets verkoop is dat mezelf.
Dus ik ben mezelf, verkoop mezelf, mijn ervaring, diversiteit, toewijding en mijn passie en daarmee kan ik waarde toevoegen en jou zorgen en taken uit handen nemen.

Persoonlijk

Al bijna 28 jaar gelukkig getrouwd met Mandy. We hebben 1 zoon, Rick van 22 jaar. In mijn vrije tijd kijk ik graag series zoals Homeland, The Mentalist en The Good Wife. Daarnaast is er ook een bovengemiddelde interesse in films. Zowel om gewoon met een zak chips te kijken maar ook uit vakmatig oogpunt. Ik kan een goed, verrassend script erg waarderen. In sommige gevallen ben ik zelfs jaloers, waarom ik het niet heb bedacht. Verder ga ik regelmatig een rondje rennen (zo'n 3-4 x per week) en dat is dan bij elkaar tussen 20 en 30 kilometer en train ik 2 x per week mijn 'core' in de sportschool. Om een beetje fit te blijven maar ook om mijn hoofd leeg te maken en ruimte te scheppen voor nieuwe dingen.

'Kerstmarkt Keulen 2016'

Verder hou ik van inspirerende managementboeken, TED-talks van onder andere Simon Sinek, het hele oeuvre van Van Kooten en de Bie, Clive Cussler romans citaten van onder meer Einstein en creatief gebruik van de Nederlandse taal in het algemeen. En speel ik af en toe Candy Crush. We genieten van lekker eten zoals Sushi maar ook (meestal op vrijdag) paardenbiefstuk en frites. Beiden ook gek op reizen, veel gezien zoals USA, Thailand, Jamaica, Zuid Afrika, Canada, Europa en op het lijstje staan nog China, Japan, Australië en Nieuw Zeeland. Mandy heeft nog veel meer gezien door haar werk in de reiswereld.