Productie

Productie in het algemeen

Produceren is niet moeilijk, het is niets meer of minder dan het inschatten van de consequenties van wat je gaat doen. Die met betrokkenen doorspreken en duidelijke afspraken maken zodat iedereen weet wat er op welk moment waar moet gebeuren.

Doordat er zoveel verschillende disciplines zijn met elk hun eigen vragen, wensen, ideeën, randvoorwaarden en budget wordt produceren wel eens complex. Er lopen al snel tientallen lijntjes, gesprekken, vragen en probleempjes door elkaar heen. Sinds 1988 hak ik met dit bijltje. Het leerde me snel schakelen van het grote geheel naar het kleine detail. Van de overzichtstekening naar de trussenbouwer die een kabeltje voor de laserbeamer weg moest werken. Van een budgetbespreking met de klant naar de cateraar die een inprikpunt voor krachtstroom zoekt. Van een inhoudelijke briefing van de dagvoorzitter tot een geluidsman die een rondzinger moet voorkomen.

Met uiteindelijk maar één doel: een evenement of multimediaproduct creëren waar mensen nog jaren met plezier aan denken. Omdat het inspirerend, hartelijk, gezellig, succesvol, leuk of anderszins meer dan zomaar precies goed was.

 

 


Videonieuws, bereikbaar voor elk bedrijf

Het journaal of het nieuws is doorgaans een van de best bekeken programma’s op TV. Dat heeft te maken met de actualiteit, de presentatie, de manier waarop het wordt verteld, het tijdstip en de horizontale programmering. Maar ook met professionele redactie, vormgeving, snelheid en variatie.

We weten inmiddels dat beelden meer zeggen dan woorden en dat de ontvanger tegenwoordig liever een korte video bekijkt dan een platte nieuwsbrief leest. Is het dan geen logische stap om uw eigen videonieuws te maken?

En dat is veel makkelijker dan u denkt.

Technisch zijn de mogelijkheden ongekend en dalen de prijzen met het jaar. Inhoudelijk weet u zelf het meest dus daar hoeft het niet spaak te lopen.

Kijk eens naar wat voorbeelden die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Ze zitten kwalitatief en kostentechnisch tussen een vlog en het professionele nieuws in. Ze zijn relatief makkelijk te maken en voor een bedrag waar uw marketingmensen niet van achterover vallen.

Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden, vraag een offerte of zelfs een gratis pilot uitzending aan.

Wil je weten of het iets voor jou is? Doe hier de test!

Videoproductie

Het optimaal met behulp van beelden overbrengen van een boodschap, een gedachte, een emotie, een gebeurtenis. Dat vereist planning, kennis en het overzien van de consequenties van gemaakte keuzes. Wie gaat ernaar kijken? Onder welke omstandigheden? Hoe lang mag of hoe kort moet het zijn, hoe snel, hoe diepgravend? Wat is het budget? Welke vorm past het best bij de boodschap? Camerabeelden, timelapse, stop-motion, animatie? Wat zijn de technische implicaties van het idee? Hoe past het in de planning?

Nee, ik wil je niet imponeren of bang maken – integendeel. Ik wil je helpen. Dat gaat het beste als je me in een zo vroegtijdig mogelijk stadium laat meedenken. Dan vergroten zich vaak de mogelijkheden terwijl de begroting verkleint.